Over

Veel auteurs schrijven hier een stuk over zichzelf in de derde persoon. Dat, of iemand anders doet het voor ze. Ik heb nooit begrepen waarom. Ik type dit, jij leest dit. Laten we de zaken niet moeilijker maken dan ze zijn.

Ik wil me graag aan je voorstellen, maar ik vind het lastig mezelf in een paar zinnen samen te vatten. Mensen zijn complexe wezens en dit soort teksten vaak oppervlakkig. Dus ik zal proberen zo efficiënt mogelijk een stukje van mijn ziel bloot te leggen.

 

Ontstaansgeschiedenis

Ik heb iets met woorden. En ik wil ze gebruiken om verhalen te vertellen. Hoewel ik degene ben die deze boeken van begin tot eind typt, zie ik het niet als mijn verhalen. Nee, dit is geen plagiaatbekentenis, maar de manier waarop ik mijn constante neiging tot schrijven verklaar.

De personages waar je over leest in mijn boeken duiken van de een op de andere dag op in mijn brein. Sommigen struinen er al een tijdje rond, anderen moeten op dag een al meteen op papier gezet worden. Ik denk dat ik het het beste omschrijf als ik zeg dat ik een rijke fantasie heb, die soms een eigen leven leidt.

 

Terugkerende thema’s

De twee thema’s die altijd aan bod komen in mijn verhalen zijn trauma en liefde, waarbij het eerste het tweede vaak in de weg staat. Als het plot “meisje ontmoet jongen, een van beiden heeft ooit iets moeilijks meegemaakt en dat staat relatie in de weg…” je enigszins aanspreekt, raad ik je aan mijn verhalen te lezen. Als je eerste reactie is “wacht, waar zijn de zombies?” vrees ik dat je over de verkeerde schrijver aan het lezen bent.

 

Missie

“Ik wil inspirerende verhalen vergaren en creëren om mijn eigen leven, en dat van anderen, te verrijken.”

Dit is een zin waar ik langer dan vijf minuten over na heb gedacht en elk aspect heeft een toelichting.

Inspirerende verhalen: Ik hoor erg graag succesverhalen (mensen die doelen bereiken, hun passie vinden, hun leven leiden zoals ze zelf willen), kan intens genieten van mensen met een talent (een goedgeschreven boek, videos van talentenjachten waarbij iemand de jury imponeert, selfmade artiesten)  en ben geïnteresseerd in hoe mensen trauma’s verwerken (het eerste wat ik vraag als iemand me een serie/film/boek aanraadt is of er iemand in zit met een trauma).

Vergaren: Door te reizen, door talen te leren om zo met meer mensen te kunnen communiceren, door gesprekken te voeren met mensen en daadwerkelijk naar ze te luisteren, in plaats van te wachten op mijn beurt om te spreken.

Creëren: Ik laat me inspireren door alles wat mijn sponzige geest in zich op kan nemen en creëer vanuit die informatie een nieuw verhaal. Ik geloof dat de officiële term ‘fictie’ is.

Mijn eigen leven: Ik schrijf voor mij. Het is een hobby – oké, een passie – en ik haal er immens veel plezier uit. In alle eerlijkheid heb ik waarschijnlijk geen grotere fan dan ikzelf, want hoe ik kan genieten van het lezen van mijn eigen verhalen is ronduit gênant. Waarom ik dan toch de behoefte voel dat op mijn website te vermelden, is ook mij onduidelijk. Iets met een open boek (see what I did there?).

Dat van anderen: Hoe mooi is dat? Als ik met mijn woorden iets kan losmaken in een ander. Wat dan ook. Ik kan me geen groter succes indenken dan dat.

Te verrijken: Ik denk dat we allemaal dat gevoel kennen, dat je een boek dichtslaat (film hebt gezien/ nummer hebt gehoord) waarna je voor je uit staart en iets voelt. Iets denkt. Iets besluit. Wat dan ook. Dat je aan de hand daarvan actie onderneemt, of je gedachtegang verandert. Dat het iets bij je teweeg heeft gebracht. Of dat je simpelweg een paar uur bent vermaakt. Dat telt ook.

 

Auteursinformatie

Oké, de oppervlakkige feiten, ik weet dat jullie ze willen weten. Zal ik het proberen, derde persoon? Komt ‘ie.

Sanne Hillemans is auteur van New Adult boeken. Ze heeft Bedrijfskunde (MER) en Psychologie gestudeerd in Groningen, woont regelmatig over de grens (Frankrijk, Indonesië) en is in haar vrije tijd het liefst aan het schrijven. Ze is in 2017 begonnen met het uitgeven van haar werk in eigen beheer, omdat ze een control freak is die alle touwtjes zelf in handen wil houden.

Goed, dat was uiterst ongemakkelijk. Excuses, op het eind ging het even mis.

EDIT mei 2017: Inmiddels heb ik gemerkt dat andere partijen toch graag copy-pasten vanaf mijn website en dan dit stukje overnemen, daarom hieronder het serieuze stukje zoals het ook achterop de boeken staat.

Sanne Hillemans heeft tijdens haar opleiding psychologie inzicht gekregen in het doen en laten van de mens, terwijl haar opleiding bedrijfskunde haar de vaardigheden heeft gegeven om haar eigen bedrijf, Sunny Hill Books, te starten. 

Haar debuutroman Voor altijd twintig is sinds begin 2017 gratis beschikbaar op haar website. 

Ik laat het hierbij. En mocht je iets van me lezen, stuur me even een berichtje. Vind ik leuk. Heel leuk. Ook als ik straks een miljoen boeken heb verkocht.

Dream big, or go home.

Liefs.

Auteur Sanne Hillemans

 

Wil je meer informatie over Sanne’s onderneming, Sunny Hill Books?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInDeel dit met je vrienden!