Voor altijd twintig

Scroll naar beneden voor meer informatie over Voor altijd twintig

Voor altijd twintig

 

Als de twintigjarige Julia haar dode tweelingbroer vindt op de vloer van zijn slaapkamer in hun ouderlijk huis, staat haar wereld op zijn kop. Zonder enige voortekenen heeft hij zelfmoord gepleegd en in haar zoektocht naar een verklaring vindt ze zichzelf op een spoor, starend naar de koplampen van een naderende trein. Voor haar staat een onbekende jongen, die hetzelfde doel lijkt te hebben. Terwijl de twee elkaar beter leren kennen, probeert Julia de puzzelstukjes op zijn plaats te leggen om de enige vraag die haar vanaf dat moment bezighoudt te beantwoorden: waarom?

ISBN: 9789492670007

 

~

Klik hier om voor altijd twintig gratis te downloaden!

~

Proloog

Daar sta ik. Midden op de rails, wachtend tot de trein me zal raken. Hoewel het allemaal vrij snel gebeurt, voelt het alsof ik al een eeuwigheid op het spoor toe sta te kijken hoe de gele vlek nadert. De verblindende lichten van de grote koplampen komen recht op me af en ik kijk ernaar. Als je dood bent, heb je geen zicht nodig. Ik weiger te knipperen en voel mijn ogen branden.

Het gebeurt vaak, dat er op deze plek iemand voor de trein springt. Maandelijks wordt er wel iets gerapporteerd op het nieuws. Ik vind het een verschrikkelijk egoïstische manier van het beëindigen van je leven. Niet alleen traumatiseer je de machinist voorgoed, je houdt de mensen in de trein uren op terwijl een aantal harde werkers jouw resten van de trein moeten schrapen. Het zou niet mijn eigen keuze zijn om op deze manier te gaan, maar blijkbaar wil het lot dat iemand in die trein te laat komt voor zijn of haar vergadering. Wellicht moet iemand een sollicitatiegesprek missen omdat zijn of haar droombaan zich binnenkort aan zal dienen. Misschien is het lange wachten aanleiding voor twee mensen om hopeloos verliefd te worden op elkaar. Misschien komt daaruit een baby voort die op een dag de wereld gaat redden.

Er is vast een reden. Er moet een reden zijn. Maar voor mij eindigt het hier. Ik sluit mijn ogen en wacht op de klap.

Bekijk het boek op Goodreads.com

Bekijk het boek op Hebban.nl

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInDeel dit met je vrienden!